Nova vest
Atletika 0

10.9.2024.

18:07

Zapalio i ubio devojku, pa podlegao povredama

Dikson Endijema, bivši dečko ubijene atletičarke iz Ugande Rebeke Čeptegej, podlegao je povredama zadobijenim u požaru.

Izvor: BBC

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je protekle nedelje usmrtio Rebeku podmetnuvši požar, ali je na kraju preminuo od posledica teških opekotina koje je tada zadobio.

Prema izveštajima iz Kenije oni su došli u sukob oko malog poseda na severozapadu zemlje, gde je Čeptegej živela i trenirala.

Endijema je podlegao povredama u ponedeljak uveče na odeljenju intenzivne, a prema bolničkim izveštajima, imao je 40 odsto tela pod opekotinama. 

"Prestao je da diše kao rezultat teških opekotina i sepse koja je na kraju dovela do smrtnog ishoda u ponedeljak oko 18.30 časova, uprkos svim preduzetim merama da mu se život sačuva", izjavio je Moi Tačing iz bolnice Referal.

Čeptegej je preminula u četvrtak, četiri dana pošto je na nju izvršen napad. Opekotne su zahvatile 80 odsto njenog tela.

Ona je treća atletičarka u Keniji koja je ubijena u poslednje tri godine. 

U oktobru 2021. svetska rekorderka Agnes Tirop je izbodena nožem, da bi šest meseci kasnije policija našla beživotno telo Damaris Mutue koja je bila zadavljena.

Genenralni sekretar OK Kenije Beatris Ajikoru izjavila je agenciji Rojtersa da se nadala da će Endijema preživeti i suočiti se sa pravdom.

"Nikom ne želim ništa loše, ali svakako da bih više volela je se on suočio sa zakonom kao primer drugima, kako bi ovakvi napadi na žene prestali", izjavila je Ajikoru.

Rebeka Čeptegej će biti sahranjena u subotu u njenom rodnom mestu Bukvu u Ugandi. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu