Izvor: Index.hr

U poslednje vreme solo putovanja postaju sve popularnija i mnogi ljudi na taj način izlaze iz svoje zone komfora, te se odlučuju da sami istraže druge zemlje i kulture.

Kayak i OpenTable analizirali su gradove širom sveta na temelju najvećeg broja pretraga za individualna putovanja, a potom analizirali podatke poput sigurnosti, cenovne pristupačnosti, ocena hotela i kulturalnog bogatstva. Na kraju je sprovedena i onlajn anketa kako bi se odredilo koliko su gradovi prijateljski nastrojeni prema solo putnicima.

Donosimo vam njihove rezultate za 10 najboljih destinacija za solo putovanja širom sveta

Berlin

Prvo mesto na popisu zauzeo je nemački glavni grad Berlin. Bez obzira na to želite li da istražite istoriju grada i pogledateostatke berlinskog zida ili čitavu noć da provedete zabavljajući se po noćnim klubovima, Berlin solo putnicima nudi priliku da dožive grad koji je topao i dinamičan.

Prema njihovim rezultatima, prosečan obrok košta oko 28 evra, a hotelska soba oko 150 evra po noćenju, što glavni nemački grad čini dobrim i za one koji se moraju držati budžeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by visitBerlin (@visitberlin)

Vankuver, Kanada

Na drugom mestu nalazi se Vanouver u Kanadi, grad koji, prema istraživanju, predstavlja ravnotežu urbane sofisticiranosti i prirodne lepote. Poznat po svojoj sigurnosti i neverovatnim vizurama, Vankuver je idealan za sve one koji podjednako uživaju u gradskoj vrevi i prirodi.

Montreal, Kanada

Montreal, još jedan kanadski grad, zauzeo je treće mesto. Grad festivala, hrane i kulture, Montreal nudi uzbudljivo kulturno iskustvo. Osim toga, visoko je ocenjen i po pitanju sigurnosti i cenovne pristupačnosti, što ga čini odličnim izborom za solo putnike.

Ako se želite zadržati samo u Evropi, na popisu se osim Berlina nalaze još četiri evropska grada. Pariz, Milano i Dablin zauzeli su četvrto, peto i šesto mesto ove liste. Na poslednjem mestu smestio se glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva, London.

Sastavljena je lista i za one koji žele da putuju u SAD

Ako imate veliku želju da odete u Ameriku, i da obiđete Belu kuću, Kip slobode, ili neke druge znamenitosti, Kayak i OpenTable sastavili su i popis 10 destinacija za solo putovanja u SAD-u.

Na prvom mestu nalazi se Vašington. Dobio je visoku ocenu zbog svojih brojnih besplatnih atrakcija što ga čini odličnim izborom za solo putnike.

Boston sledi odmah iza. Bogat istorijom, glavni grad Masačusetsta nudi solo putnicima priliku da uživaju u muzejima svetske klase i ručaju u nekim od najboljih ribljih restorana u zemlji.

Čikago, mesto poznato po svojoj arhitekturi, umetničkoj sceni i odličnoj pici, nalazi se na trećem mestu.

Top 10 destinacija za solo putovanja u SAD-u:

  • Vašington, D.C
  • Boston, Masačusetst
  • Čikago, Ilinois
  • Atlanta, Džoržija
  • Salt Lejk Siti, Juta
  • Tampa, Florida
  • Filadelfija, Pensilvanija
  • Sijetl, Vašington
  • Los Anđeles, Kalifornija
  • Njujork, Njujork  

Podeli: