Izvor: TU Magazine

Slike kuća iz 17. veka pokrivenih snegom privukle su pažnju iz celog sveta, mali grad je iz anonimnosti uz pomoć društvenih mreža postao planetarni hit i jedan od najtraženijih pojmova na internetu.

Frojdenberg se nalazi na zapadu Nemačke, nedaleko od Kelna i Dortmunda. Smešten je na brdovitom predelu na 500 metara nadmorske visine i zauzima područje od 54 kvadratnih kilometara, od čega je najveći deo pokriven gustom šumom.

Po čemu je ovaj grad onda tako poseban?

Ovaj gradić je najpoznatiji po svojoj autentičnoj arhitekturi. Sve kuće datiraju iz 17. veka, i njih ima negde oko 80 ukupno. Sve su gotovo identične, imaju crno-belu fasadu i grede koje čuvaju stabilnost kuća.

Shutterstock/DanKe

Upravo zbog toga, ovaj deo Nemačke ima posebnu draž, jer kuće deluju kao da su nacrtane, odnosno odštampane, sve su jednake i iste, a kad sneg prekrije krovove, desi se neka posebna magija.

Baš zbog te idiličnosti ovaj grad je dobio posebno mesto na Instagramu, a gradske vlasti su na vreme prepoznale turistički potencijal grada, pa ga sa posebnom pažnjom promovišu, i jedva čekaju da padne sneg kako bi magija gradića bila potpuna.

hecke61/ Shutterstock

Frojdenberg je grad koji spaja bogatu istoriju, prepoznatljivu arhitekturu i prirodne lepote, pružajući jedinstven spoj kulture i prirode.

Njegova očuvana srednjovekovna jezgra, kao i živopisni pejzaži, čine ga idealnim mestom za sve one koji žele da osete duh stare Nemačke, a istovremeno uživaju u miru i lepoti prirode.

Alexander Jung/ Shutterstock

Iako možda nije među najvećim ili najpoznatijim nemačkim gradovima, Frojdenberg svakako ima šta da ponudi posetiocima, koji u njemu mogu pronaći jedinstvenu kombinaciju tradicije i modernosti.

Podeli: