Izvor: Mondo

Među brojnim savetima koji su dostupni putnicima, posebno se ističe trik s peškirom koji se stavlja ispod vrata.

Za mnoge ljude putovanje je sinonim za avanturu i opuštanje, ali ne možemo da zaboravimo na aspekt bezbednosti tokom boravka u hotelu. Među brojnim savetima koji su dostupni putnicima, jedan od njih se ističe svojom jednostavnošću i delotvornošću. Sve što vam treba je peškir da biste sebi obezbedili dodatnu zaštitu i udoban san van kuće. Objašnjavamo o čemu se radi u ovom triku.

Mnogi ljudi su upoznati s problemom poremećaja sna izazvanog bukom ili svetlošću iz hotelskog hodnika. Rešenje može da bude umotan peškir postavljen ispod vrata sobe. Ova metoda ne samo da može da priguši zvukove, već i pokriva prazninu, sprečava ulazak svetlosti, što je posebno važno za ljude kojima je mrak potreban da bi zaspali, piše Mondo.

Ipak, to nije sve. Peškir ispod vrata takođe ima praktičnu svrhu u smislu bezbednosti. U slučaju požara, takva rolna može efikasno da odloži ulazak dima u prostoriju, što vam omogućuje dragocene minute za evakuaciju. Pored toga, stavljanje manjeg peškira na kvaku otežava potencijalnim provalnicima da uđu u sobu.

Podeli: