Izvor: b92.net/HufPost

Hotelijeri u više od 400 zemalja istraživali šta gosti zaboravljaju, na spisku se našli sat vredan šest miliona dolara, venčanica, gušter i sijaset drugih, potpuno neverovatnih stvari.

Istraživanje o navikama gostiju, koje su nedavno sporveli hotelijeri u više od 400 hotela širom sveta, pokazalo je neverovatne stvari.

U istraživanje su, između ostalih, bili uključeni hoteli u Brazilu, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Koreji, Meksiku, Norveškoj, Švedskoj, Švicarskoj, Turskoj, Velikoj Britaniji, SAD, a o rezltatima je za HufPost govorila direktorka globalnih odnosa s javnošću za Hotels.com. Melani Fiš.

Kako je istakla, u sobama su, posle odlaska gostiju, sobarice pronalazile guštere, automobilske gume, ali i najskuplje tašne na svetu, čuvene "birkinke".

"Fascinatno je šta gosti ostavljaju za sobom, od svakodnevnih predmeta poput punjača i odeće do neobičnijih predmeta kakvi su muzički instrumenti, pa čak i venčanica. Još jedan iznenađujući zaključak bila je emocionalna vrednost koja se pridaje mnogim od ovih predmeta, jer jedna stvar je kad neko ponese svog voljenog kućnog ljubimca guštera, ali da ga zaboravi u sobi, stavrno je  šokantno", objasnila je Fiš.

Osim guštera, na spisku 10 najneobičnijih stvari koje su gosti ostavili za sobom su i zub, vrečenički prsten, sat vredan šest miliona dolara, gomile novca, ali i građevinske cevi, dva potpuna gipsa za noge.

Kad je reč o spisku najčešće zaboravljenih stvari, prvih 10 mesta zauzimaju punjači, baterije, adapteri, šminka, prljava odeća, obuća, nakit.

Kako bi pomogli zaboravnim putnicima hotelijeri su smislili kreativna rešenja. Tako mnogi poznati lanci hotela gostima nude mogućnost da posude naočare za sunce i torbe.

Hotelsko osoblje se, takođe, trudi da zaboravljene stvari vrati vlasnicima.

"Jedan član osolja je, kao pravi heroj, vozio 160 kilometara da bi gostu vratio pasoš. Drugi je pretrčao nekoliko blokova da bi isporučio stvari pre polaska broda za krstarenje, a treći je otišao u prodavnicu i kupio plišanog medvedića kakvog je jedan mali gost zaboravio. Dodao je i knjigu s detaljima o avanturama medvedića", navedeno je u izveštaju hotelijera.

Iz istih razloga, drugi hotelijeri su uveli usluge podsetnika, popise za proveru, pa čak i usluge ličnog pakovanja. 

"Ako ste zaboravni, postoji hotel s uslugom koja je savršena za vas. Istovremeno, namera nam je da pokažemo da hoteli idu iznad svega da bi zadovoljili potrebe gostiju, ponekad s uslugama za koje niste ni znali da vam trebaju. I možda će, kao bonus, ove priče podsetiti sve da dobro provere svoje sobe pre nego što se odjave", zaključila je Fiš.

Podeli: