Izvor: tumagazin.rs

Zaboravite na okean, more, vodu. U gradu Ibusuki u Japanu, sve je u vezi sa peskom, i pesak je na prvom mestu.

U zemlji izlazećeg sunca, samuraja i pokemona, sve je drugačije, pa je takav slučaj i sa kupanjem

Plaže u gradu Ibusuki se nalaze na području poznatom po vulkanskoj aktivnosti, pa ih sa razlogom nazivaju centrom i žarištem geotermalne aktivnosti. Već vise od 300 godina, Japanci su na ovim plažama u potrazi za lekovitim svojstvima peska, koji svojom toplotom od 55 stepeni Celzijusa i svojim sastavom od vulkanskih stena čini čuda.

Danas, osim lekovitosti, ovaj pesak se koristi i u tretmanima lepote, hidriranju kože, gde vulkanska isparenja iz peska vraćaju organizmu svežinu i mladost. Duž plaže su smešteni broji spa centri I hoteli koji su bazirali svoje poslove na korišćenju ovih prirodnih svojstava peska, pa nije čudno što ponosno i ljubomorno čuvaju i održavaju ove resurse. Svaki od hotela ili spa centra poseduje deo plaže o kojoj se brine, a boravak je dozvoljen kako gostima hotela, tako i svim ostalim posetiocima.

Kako se koriste svi potencijali koje ovaj pesak nudi? Vrlo jednostavno, odlazi se na plažu, obavezan je tradicionalan kimono koji se nosi (kupaći kostim nije dozvoljen), suncobran kako bi se zaštitili od sunca, i peškir. Ostalo je sve individualno, odaberite mesto, i jednostavno se opustite i legnete, a osoblje će se pobrinuti za ostalo. Fiksiraće peškir oko oko glave da spreče da tamni vulkanski pesak završi na licu gostiju, i bukvalno će vas lopatom zakopati.

Tretman traje do 20 minuta, nakon čega goste čeka tuširanje, pa ultimativno iskustvo - kupka u vrelim vulkanskim izvorištima, a kasnije se preporučuje mirovanje.

Podeli: