Izvor: Punkufer.hr

Veliku maketu hotela, čija je izgradnja koštala 744.000 evra, dizajnirao je kanadski umetnik Kalum Morton i predstavio svetu 2007. godine.

Od tada to zbunjuje mnoge ljude koji su tamo pokušali da rezervišu smeštaj ili da uđu u "hotel"...

Zamislite scenario u kojem se satima vozite auto-putem u Australiji i počinjete da se umarate. Srećom, naiđete na hotel usred ničega, zahvalite sudbini što ćete konačno moći da se ispružite i naspavate, ali dok se približavate neobičnoj zgradi, shvatate da nešto nije u redu. Naime, hotel je lažan.

Hotel Ist link (EastLink) je zapravo skulptura koja se nalazi na periferiji Melburna u Australiji, dizajnirana da izgleda kao pravi hotel.

Veliku maketu hotela, čija je izgradnja koštala 744.000 evra, dizajnirao je kanadski umetnik Kalum Morton i predstavio je svetu 2007. godine. Od tada, to je zbunilo mnoge ljude koji su pokušali da rezervišu smeštaj tamo ili da uđu unutra...

Veb-lokacija EastLink i dalje prima upite o cenama soba, dostupnosti i informacijama o parkingu, a opisujući koncept koji stoji iza dizajna, Morton je želeo da prolaznici vide EastLink kao stvarni hotel ili rekvizit koji je "izbrisao" iz tematskog parka ili set filma. Divovska ludost, kako mu Morton tepa, ima čisto dekorativnu funkciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timmy Smalls (@beach16photo)

Ist link je visok 20 metara i izgrađen je od čeličnih, betonskih i staklenih panela. Kada padne noć, neki od prozora svetle, što celu priču čini zanimljivijom.

Podeli: