Izvor: Klix.ba

Hotel Ovo Patagonija može se opisati kao smeštaj samo za najhrabrije.

A zašto samo za najhrabrije? Zato što dolazak do njega uključuje planinarenje, pentranje kozjim stazama i noćenje u kapsulama koje "vise" iznad provalije.

Smeštaj podrazumevaju prozirne kapsule koje vise s kamenog zida skoro 275 metara.

Pristup uključuje planinarenje duboko u argentinskoj Patagoniji, nakon čega sledi uspon po strmim liticama pomoću klinova i konopaca (via ferata). Za iskustvo su potrebni pojasevi, kacige i dosta hrabrosti.

"Želimo da doživimo jedinstvena iskustva u kontaktu s visinama i u kontaktu s našim najintimnijim iskustvom izlaska iz naše zone komfora", kazao je za Forbs Ezekijel Ruete, saosnivač hotela Ovo Patagonija.

"To je zapravo naš slogan: izađite iz svoje zone komfora u udobnosti."

Argentinski avanturista praktikuje hodanje po kablovima razvučenim između planinskih litica više od jedne decenije, zajedno sa saosnivačem hotela, arhitektom Luisom Apariciom.

Uz ideju da upoznaju ljude s radostima stajanja nad prazninom, adrenalinom suočavanja sa strahom i očaravajućim užitkom gledanja u oblake koji lebde, par je želeo izazov stvaranja umetničke instalacije niskog uticaja koju bi bilo lako ukloniti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uki Deane (@ukideane)

Nakon više od tri godine rada sa specijalizovanim timom planinara, inženjera i geomehaničkih tehničara, u decembru otvaraju ono što najavljuju kao najviši hotel na svetu koji je najizloženiji prirodnim silama. Ono što prodaju daleko je više od noćnog posmatranja zvezda u Patagoniji.

Iako je vetar gotovo zagarantovan i vrtoglavica je realna mogućnost, Ruete naglašava da je Ovo Patagonija za svakog putnika naviknutog na luksuz, s razumnim nivoom kondicije i smisla za avanturu. Iskusni planinski vodiči prate goste na putu gore-dole, dostavljaju večeru i doručak i spavaju u blizini s uključenim radiom. Gosti ih mogu pozvati u bilo koje vreme ako im je potrebno malo uveravanja.

Gosti rezervišu noćenje u hotelu Ovo Patagonija (od 1.600 dolara za dve osobe) uz boravak tokom tri noći (što nije uključeno u cenu) u obližnjoj Estancija Bonanca.

Počinju u gradu El Čatlen, iz kojeg idu do glavne lože, gde im daju rančeve i opremu. Odatle je oko sat hoda do scenskog prostora, nakon čega sledi petominutna via ferata (sistem platformi i stepenica; bez spuštanja) koja ih dovodi do njihove kapsule.

Svaka od četiri kapsule ima dizajn na tri nivoa i mnoge karakteristike luksuznih hotelskih soba. Na najvišem nivou nalazi se plišani krevet koji ispunjava većinu prostora. Srednji nivo je za dnevni boravak, mali trpezarijski sto i kupatilo, koje ima toalet i tekuću vodu za lavabo. Mreža nalik na ljuljašku na najnižem nivou nudi još jedan prostor za odmor.

Ovaj hotel se zvanično otvara u decembru 2024. godine.

loader

Podeli: