Izvor: rt.rs

Ibica, Majorka, Tenerife i druge, atraktivne destinacije odlaze u drugi plan kada dođu deca, jer se prioriteti menjaju. Koje su to letovališta u Evropi pogodna za odmor sa mališanima i šta ih čini idealnim?

Strah od putovanja sa malom decom prisutan je kod velikog broja roditelja, naročito onih koji su u toj ulozi prvi put u životu. Da li je voda u moru dovoljno topla? Da li je plaža pogodna za igranje? Kakav je ulaz u vodu? Pitanja ima beskonačno mnogo, a sa svakim novim pritisak je sve veći.

Paleokastrica, Grčka

Paleokastrica je jedna od najpopularnijih plaža na Krfu, podeljena u 6 različitih zona - od šljunkovitih, pa do onih sa najfinijim peskom. Voda na ovoj plaži je izuzetno čista i poprilično topla, a silazak u nju postepen. Plaža je okružena borovim šumama i plantažama maslina, koje ne samo da pružaju zaštitu od sunca, već i idealan pogled.

Agios Georgios, Grčka

Plaža Agios Georgios nalazi se na grčkom ostrvu Naksos i važi za raj za porodice sa malom decom. Severni deo plaže zaštićen je od vetra okolnim rtovima, zahvaljujući kojima je voda u moru mirna i poprilično plitka. Starija deca ovde takođe mogu uživati, jer se na južnom delu plaže može surfovati.

Sveti Konstantin i Jelena, Bugarska

Smeštena između živopisne Varne i Zlatnih Pjasaka, plaža Sveti Konstantin i Jelena je savršena destinacija za one koji traže mir. Zahvaljujući sitnom pesku i kristalno čistom, izuzetno mirnom moru, ova plaža je poput magneta za porodice sa decom, prenosi portal 1001Bič.

Koralni zaliv, Kipar

Očaravajući Koralni zaliv je pravi dragulj među kiparskim plažama. Poznata po baršunastom pesku i toploj, mirnoj vodi, ova plaža mami sve one koji na letovanje idu sa mališanima. Spasioci na ovoj plaži neprekidno motre na goste, što roditeljima sa malom decom može pružiti dodatan osećaj sigurnosti.

Rivazura, Italija

Smeštena u severnom delu Riminija, plaža Rivazura pruža izuzetne uslove za opuštanje i bezbrižan odmor sa decom. Široka je oko 100 metara, što je sasvim dovoljno za zabavne aktivnosti na pesku, a silazak u vodu je veoma blag, pa roditelji neće morati da brinu ako se mališani zaigraju u plićaku - do prve veće dubine ima nekoliko desetina metara.

Podeli: