Izvor: Blic.rs

Albanija postaje sve popularniji odabir za letovanje među brojnim srpskim turistima, međutim, to primorje je za mnoge Srbe prava nepoznanica.

Na jednoj popularnoj grupi na Fejsbuku žena je podelila fotografije iz popularnog letovališta Ksamila, a kako se mnogima dopalo, usledila su i brojna pitanja.

"Može li jedno iskreno pitanje i odgovor. Prvo ne znam te njihove novce koliko ih dobijate za 100 evra. Drugo ja i muž smo srednjih godina za 10 noćenja sa prevozom i hranom – sami da se hranimo koliko nam treba para – skromni smo! I, još kako su im snabdeveni marketi?", pitala je jedna Vesna, prenosi Blic.

Odmah su stigli i odgovori:

"Kurs je skoro identičan kao kod nas, skoro isti. Nema jeftinijeg mora, Neum-Bosna ili Albanija", piše joj jedna žena.

Drugi su joj dali detaljan odgovor o cenama i troškovima.

"Mi smo u septembru potrošili sve sa putem do 600 evra. Sad ćemo videti jer obilazimo malo više", pišu jedni. Drugi dodaju:

"Išli malo na pićence, malo jeli giros, ponekad platili ležaljke na drugim lepšim plažama. Ništa nije skupo, osim ležaljki i pića po plažama, dok je u gradu dosta povoljnije".

Jedna Slobodanka piše kako je bukirala luksuznni apartman za dve osobe, u centru, 100 metara od plaže. Platila je 14 noći u julu 260 evra. Cene u marketima i restoranima su kao kod nas ili malo niže.

Shutterstock/S.Tatiana

Podeli: