Izvor: Jutarnji.hr

U emisiji 24UR, koja se svakodnevno emituje na slovenačkoj televiziji POP TV, pušten je prilog o cenama na hrvatskom primorju.

Slovenci su se žalili da je letovanje u Hrvatskoj sada skuplje nego u Španiji, Portugalu i Grčkoj, a cene su, napominju, značajno porasle ne samo u restoranima i kafićima, već i u prodavnicama.

Kao primer uzeli su bosanskohercegovačkog influensera Mirzu Mustafagića iz BiH, koji je na TikToku objavio da je šoljicu sladoleda u Opatiji platio čak 17 evra.

"Nakon što sam video koliko košta sladoled u Opatiji, morao sam da sednem", šokirao se influenser iz Bosne i Hercegovine, čiji je snimak na TikToku pogledalo skoro milion ljudi. Neki su se složili sa njim, drugi su podsetili da je to u hotelu sa pet zvezdica.

Ovo nije jedini primer visokih cena koje izdvajaju Slovenci.

"Palačinka sa namazom od lešnika, servirana na plastičnom tanjiru, na Makarskoj rivijeri koštaće vas pet evra. Od 25 do 30 evra za ležaljke sa suncobranima", rekli su oni.

"Ne samo gostima već je i Hrvatima polako dosta - iz radnji izlazi sve više tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo", dodali su Slovenci, nakon čega su uporedili cene u Hrvatskoj sa drugim popularnim destinacijama.

"Nemački savezni zavod za statistiku izračunao je da, na primer, u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 odsto manje nego kod kuće, u Španiji 26 odsto, u Grčkoj 23 odsto, u Hrvatskoj samo 18 odsto manje nego u Nemačkoj. Što znači da im je ovo drugo najskuplje mesto među pomenutim zemljama, piše 24ur.

Podeli: