Izvor: euronews

Prema listi 10 najpristupačnijih destinacija sveta, našlo se i grčko ostrvo Ikarija koje je najpoznatije po dugom životnom veku lokalnog stanovništva.

Prema listi koju je objavio "Lonely Planet", Ikarija je jedna od najpovoljnijih destinacija gde se cene noćenja u apartmanima kreću već od 35 evra.

Ovo simpatično ostrvo, dom je brojnih vinarija, od kojih je najpopularnija "Karimalis" jer ima neverovatan pogled. Takođe, kozji sir i mleko su osnovna ishrana na ostrvu, zajedno sa lokalno pravljenim medom.

Mnogi očekuju da će na ovom ostrvu videti kuće kao na Santoriniju, međutim, lokalno stanovništvo ovde ima neobičniji stil izgradnje.

Još iz vremena kada su pirati napadali ostrvo, meštani su gradili svoje kuće tako da izgledaju kao velike stene u pokušaju da se kamufliraju.

Shutterstock/Georgios Tsichlis

"Stanovnici Ikarije su odlazili visoko u divljinu da grade kuće kako ih ne bi videli sa mora", rekla je meštanka Eleni Mazari za BBC.

Ipak, ono što je pak, za turiste možda važnije jeste da ostrvo obiluje rajskim plažama od kojih je najpoznatija Sejšeli, nazvana zbog sličnosti sa istočnoafričkim ostrvom, na kojoj dominira šljunak nalik mermeru tako dajući moru karakterističnu tirkiznu boju, prenosi Euronews.

Podeli: