Izvor: Blic.rs

Ogromna kolona putničkih automobila dočekala je turiste iz Srbije koji prolaze preko graničnog prelaza Preševo ka Severnoj Makedoniji.

Turisti koji su se oglašavali putem društvenih mreža kažu da su najveća zadržavanja na graničnom prelazu Preševo u smeru ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj, te da se čeka i po četiri sata, dok je Prohor Pčinjski nešto rasterećeniji ali je put malo lošiji.

Prema informacijama iz AMSS, putnički automobili na graničnom prelazu Preševo čekaju 180 minuta.

"Granični prelaz Preševo, stigli u 5:50, još uvek čekamo", napisala je jedna turistkinja u Fejsbuk grupi "Grčka info" pre tri sata, prenosi Blic.

Kilometarske kolone u oba smera kojima se ne vidi kraj karakteristične su za današnji datum, budući da ga većina agencija i vlasnika smeštaja bira kao dan za "smenu", odnosno ispraća jednu grupu turista, a dočekuje novu.

Kako su pokazala iskustva putnika, kako bi se izbegle gužve na graničnim prelazima i čekanje od po nekoliko sati, potrebno je pažljivo izračunati i vreme u koje se tamo stiže.

"Uvek smo stizali na granicu između 01-03 h, pokazalo se najbolje vreme nikada nismo čekali više od 30 minuta", "Za dobar prolazak preko granice na prelaz Evzoni je od ponoći do 03.00. Ili poslepodnevni časovi", savetuju turisti.

Podeli: