Izvor: Avaz.ba

Hrana u Evropi dolazi u svim oblicima i ukusima, međutim za jednu državu se tvrdi da ima najbolju hranu na planeti.

Čuveni časopis Time Out pitao je hiljade građana iz celog sveta i o hrani u njihovom gradu kako bi napravio konačnu rang listu najboljih svetskih gradova za hranu. Tako je Napulj bio onaj koji je ocenjen kao najbolji po kvalitetu, ali i po pristupačnosti hrane.

Hrana je u srcu italijanske kulture, od toplih, srdačnih jela koja se služe na severu do svih svežih morskih plodova koji se konzumiraju na jugu. Ali, ako postoji nešto po čemu je Italija poznata, to je definitivno pica. Nema ništa bolje od pice Margarite pripremljene, pečene i servirane u Napulju.

Drugi gradovi

Napulj nije bio jedini grad u Evropi koji se našao na Time Out listi. Liverpul je na 11. mestu, gde se plasirao uz pomoć uzbudljivih novih kuvara koji dolaze iz grada, dok je Sevilja na 13. mestu.

Porto, Lion i Kopenhagen ušli su u prvih 20, dok je Madrid bio izbor koji je pomenuo kuvar Majkl Ajub iz Fornina na njujorškom Time Out Marketu.

"Madrid je riznica kulturnih čuda, sa bogatom kulturom i dubokim istorijskim nasleđem. To je nesumnjivo jedan od najboljih gradova na svetu - po hrani i svemu ostalom", rekao je on.

Podeli: