Izvor: B92

Božićni i novogodišnji praznici se nekako uvek zamišljaju kao zimska idila, sneg, topli napitak, svećice na jelki. Ipak, ne mogu svi da imaju "idealne" praznike, ali se veoma vešto snalaze. U Vest Palm Biču su potpuno zanemarili nedostatak snega i jelki i učinili da i oni imaju Božić kao i svi drugi.

Na Floridi je takođe ovo važan praznik, a kako u Vest Palm Biču nemaju uslove da ga dočekaju onako kako se to očekuje, iskoristili su ono što imaju i sada obalu Floride krasi jedna od najneobičnijih "jelki".

Božićna jelka od peska, tačnije, od 700 tona peska oblikovanih u 10 metara visoko drvo. Još od 2012. godine pred praznike dolaze kamioni koji dovoze pesak kako bi bila napravljena jelka Sendi (Sandi- sand-pesak) i oko nje figure koje svake godine imaju različitu tematiku, a za doček 2020. godine tema je surfovanje i okolina.

Kao i svaka jelka, i Sendi je ukrašena ukrasnim lampicama i naravno, zvezdom na vrhu, a još od kada je prvi put napravljena postala je turistička atrakcija koju je od tada posetilo oko milion turista.

Nakon što prođu praznici sav pesak se koristi za razne projekte širom grada i na taj način Sendi "čuva okruženje". Jeste neobično što formacija od peska ima ime, ali zapravo i nije, kada to uporedite sa činjenicom da ta peščana jelka ima i svoje naloge na Tviteru i Instagramu sa redovnim objavama, piše Travel and leisure.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.