Ponedeljak, 24.10.2022.

10:25

Najveći vrt na svetu: Toliko je magičan da parovi baš ovde prave venčanja VIDEO

Dubai Miracle Garden, odnosno Čarobni vrt u Dubaiju, najveći je vrt s prirodnim cvećem na svetu.

Izvor: index.hr

Najveći vrt na svetu: Toliko je magičan da parovi baš ovde prave venčanja VIDEO
Foto: Profimedia

Od 2013. godine je otvoren za posetioce, a u njemu je posađeno više od 150 miliona cvetova i prostire se na 72.000 kvadratnih metara. Cveće se održava upotrebom pročišćenih otpadnih voda, a dnevno se potroši više od 700.000 litara vode.

Ovaj vrt je 2016. godine uvršten i u Ginisovu knjigu rekorda za najveću skulpturu napravljenu od cveća. Reč je o skulpturi u obliku aviona Emirates Airbus A380.

Dubai Miracle Garden je odavno postao omiljena destinacija za brojne ljubitelje prirode i šetnje. Ovde takođe dolaze mnogi zaljubljeni parovi koji žele da se venčaju u vrtu zbog neopisivo lepog okruženja. U proseku ovo mesto poseti 1.5 milijuna ljudi. Cena ulaznice za odrasle je 13, a za decu devet evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: