Izvor: B92

Postoje neka mesta na Zemlji koja deluju kao da nisu sa ove planete. Logika nije ista kao naša, u isto vreme se zbog nečega ježimo ali se tome i divimo.

Mesto koje budi izmešana osećanja u nama je svakako i grad Setenil de las Bodegas. Ovo mesto nalazi se u oblasti Kadiz u Španiji, privlači mnogobrojne turiste, ali veliki broj njih dobro razmisli pre nego što prođe "neobičnim" prolazom.

Deo ovog grada napravljen je ispod stene. Zapravo, neke kuće su napravljene u steni, čiji jedan deo štrči iznad prolaza kojim dnevno prolaze stanovnici i mnogobrojni turisti koji su u obilasku Andaluzije.

U gradu danas živi oko 3.000 ljudi, a danas se vidi i veliki uticaj Mavara, koji su vladali tim predelima. Zbog nepristupačne pozicije i svakako izdrživog materijala gradnje, Rimljani, ali i drugi osvajači, mnogo puta bezuspešno su pokušavali da osvoje "grad pod stenom"

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.