Izvor: Slobodna Dalmacija

Putnica "Izidžeta" Margaret Elizabet (27), otkrila je da su joj prvo preko noći otkazali let, a onda je naterali da deli sobu s nepoznatim muškarcem u hotelu u Dubrovniku.

Nakon što je let iz Hrvatske za Veliku Britaniju otkazan zbog loših vremenskih uslova Margaret je morala da provede noć u dvokrevetnoj sobi s muškarcem koga nije poznavala.

"Ja i još troje putnika, uključujući dve žene, koje su, takođe, nevoljno morale da dele sobu, smešteni smo u "Royal Hotels & Resort" u Dubrovniku, rekla je Margaret za "The Sun".

Putnici su proveli 18 sati na aerodromu Dubrovnik čekajući na let zakazan za 11:30. Kada je otkazivanje leta potvrđeno, prebačeni su u hotel, u četiri ujutro.

Uprkos njenim prigovorima zbog "neprimerenog" smeštaja, zaposleni na aerodromu obavestili su je da joj je alternativa spavanje u hotelskom predvorju.


Margaret, službenica za komunikacije iz Balhama u južnom London, izrazila je nezadovoljstvo i osudila kompaniju zbog toga što ju je stavila u "opasnu" situaciju, zbog koje se osećala "uplašeno i izloženo".

"Bila sam iscrpljena, ali nisam mogla da spavam jer sam se osećala veoma nelagodno u toj situaciji. Deo mene poželeo je da ostane u holu," izjavila je Margaret, pa dodala:

"Plakala sam tiho od frustracije. Muškarac je delovao ljubazno, ali ipak sam naterana da spavam s potpunim strancem u maloj, skučenoj sobi".

Sledećeg jutra, žurno se presvukla u kupatilu i napustila sobu, zbog čega je slučajno ostavila nekoliko svojih stvari.

"Izidžet" nešto da preduzme po ovom pitanju. Ovo je opasno i neodgovorno, posebno prema mladim ženama," dodala je Margaret.

Avion iz Dubrovnika za Veliku Britaniju je poleteo sledećeg dana u 13:30, više od 26 sati nakon predviđenog vremena polaska.

Margaret je ispunila obrazac za odštetu i poslala pritužbu "Izidžetovoj" korisničkoj službi. U odgovoru je primila izvinjenje i priznanje da situacija "nije bila primerena".

PR ove niskobudžetne engleske avio-kompanije izjavio je:

"Izuzetno nam je žao zbog Margaretinog iskustva kada je njen let odložen preko noći. Sigurnost i dobrobit naših putnika naš je najveći prioritet. Nije naša politika da doeljujemo zajedničke sobe putnicima koji ne putuju zajedno, i to nije smelo nikada da se dogodi. Istražujemo kako je do toga došlo i preduzećemo korake kako bismo sprečili slične situacije u budućnosti".

Podeli: