Izvor: B92.net

Iako je Grčka jedna od najpopularnijih letnjih destinacija, britanski mediji ističu da je Crna Gora neotkriveni dragulj koji preti da postane popularniji od Grčke.

Nazivaju je "novom Grčkom" zahvaljujući prelepim plažama i netaknutim gradovima,  a ističu i da je jeftinija.

Grčka, poznata po idiličnim ostrvima, belim građevinama i tirkiznim vodama, i dalje je jedno od najpopularnijih odredišta za odmor u Evropi, privlačeći posetioce iz celog sveta koji žele da dožive šarm "Mamma Mie", piše Manchestereveningnews.co.uk

Međutim, grčki odmori često dolaze sa visokom cenom, a preplavljeni turistički rizorti mogu biti pretrpani posetiocima.

"Za one koji čeznu za zadivljujućim pejzažima nalik Grčkoj, ali bez iscrpljivanja novčanika ili borbe sa gomilom turista, Crna Gora je izvanredna alternativa", prenosi Express.

Smeštena uz Jadransko more, naspram Italije, Crnu Goru od Grčke deli Albanija, ali ostaje skriveni dragulj koji turizam još uvek nije u potpunosti otkrio.

Sa prelepim obalama i netaknutim gradovima punim šarma, Crna Gora je dobila pohvale zbog svoje sličnosti sa grčkim pejzažima, pružajući sličnu atmosferu za odmor.

Privlačnost Crne Gore preplavila je društvene mreže, gde korisnici ističu njenu lepotu na platformama poput TikToka.

Crna Gora nije samo zadivljujuća, već je i pristupačna za budžet. Prosečan trošak za obrok od tri jela za dvoje iznosi 36 evra — što je prava pogodba u poređenju sa 46 evra na Kritu.

Lokalno pivo je takođe povoljno, sa cenom od približno 2,20 evra, što je jeftinije od 3 evra koliko košta na Kritu.

Vreme u Crnoj Gori tokom jeseni je podjednako prijatno, sa temperaturama oko 20 stepeni Celzijusa. Međutim, noći mogu biti hladnije, pa je preporučljivo poneti lagani džemper.

Shutterstock/xbrchx

Budva, jedno od najstarijih naselja na Jadranskoj obali, omiljeno je mesto za ljubitelje plaža. Poznata kao Budvanska rivijera zbog svojih prelepih plaža, preporučuje se nošenje obuće za vodu jer plaže mogu biti kamenite.

Tivat, još jedan prelep grad smešten u zalivu, nudi jedinstven pogled. Okružene planinama, ovaj grad više podseća na italijanska jezera nego na grčka ostrva.

Shutterstock/Olga Gavrilova

Podeli: