Nije nepoznanica da je Albanija jedna od najjeftinijih destinacija za letovanje.

Sezona će trajati sve do kraja septembra, a turiste u Albaniju posebo privlače i niske cene.

Jedan član grupe Letovanje u Albaniji - Albanija.rs podelilia svoje iznenađenje cenama ručka za dve osobe na albanskom primorju.

"Evo za one koji kažu da je Albanija skupa - večera u restoranu na plaži za dve osobe za 26 evra i to:
Dva ribe (brancina), tava sa škampima iz pećnice, tzatziki, salata, vino, sok, voda 1l, sve to za 2.600 leka - 26 evra", započeo je.


"I koliko god da su cene otišle naviše (kao i svuda), ovo sigurno nećete naći u CG, Grčkoj, o Hrvatskoj da ni ne govorimo. Minimum pomnožite sa dva. I neko će reći da u Albaniji ima i mnogo skupljih restorana i to jeste istina. Ali na vama je da birate. Ako ne tražite jelo u hotelu sa 5 zvezdica, a da bude kvalitetno, ukusno i uz dobru uslugu - realno ćete ga platiti sa +/- par evra razlike.
Tu je i račun da ne bude da nije toliko", napisao je u objavi.

Komentari su ubrzo počeli da se nižu.

"Mi smo u Albaniji nasli u Draču grill restoran drži ga jedna baka iz Makedonije.Tamo smo nas troje ručali znaci 2 ipo pileta sa grila, tri njihove lepinje, salatu, dve porcije taziki umaka, dva soka i vodu platili nepunih 20 evra", "Nas petoro smo uzeli 2 porodična girosa i 2 kebaba, tri soka i dva piva platili 24 evra, a obilne porcije jedva pojeli", samo su neki od komentara drugih turista koji se slažu da su cene u Albaniji izuzetno povoljne.

Smeštaj u septembru i za 15 evra

Najpovoljnije letovalište u Albaniji tokom cele godine je svakako Drač, gde se cene all inclusive usluga mogu naći i od 50 evra po osobi ili čak noćenje sa doručkom za 15 evra.

Valona je još jedna regija sa izvanrednim plažama, toplim morem i cenama koje su u gotovo istom rangu poput Drača.

Podeli: