Albanija je sve traženija letnja destinacija među Srbima u poslednje vreme, a sezona će ove godine trajati sve do kraja septembra. U pojedinim mestim će moći da se letuje i u oktobru.

Za letovanje u septembru najčešće se odlučuju oni koji žele mirniji odmor bez gužve, a naravno veliku ulogu igraju i znatno povoljnije cene.

Najtraženija destinacija u septembru

Najpopularnije letovalište u Albaniji u septembru, kao i tokom cele sezone, jeste Drač koji odlikuju peščane plaže duge 20 kilometara. Razog popularnosti Drača je, između ostalog, i to što je najbliži Srbiji.

Shutterstock/JoeyCape


Pored Drača, idealne destinacije za letovanje u septembru jesu i Saranda i Ksamil koji se nalaze na samom jugu Albanije gde je i najtoplije veme u ovo doba godine.


Ksamil se nalazi na samom jugu Albanije, u blizini granice sa Grčkom. Na samo par kilometara od njega je i popularno grčko ostrvo Krf.

Shutterstock/S.Tatiana

Sezona letovanja u Ksamilu počela je već krajem aprila, a trajaće do kraja oktobra.

Cene letovanje u septembru

Nije nepoznanica da je Albanija jedna od najpristupačnijih destinacija za letovanje, a najniže cene su očekivano u septembru.

Najpovoljnije letovalište u Albaniji tokom cele godine je svakako Drač, gde se cene all inclusive usluga mogu naći i od 50 evra po osobi ili čak noćenje sa doručkom za 15 evra.

Valona je još jedna regija sa izvanrednim plažama, toplim morem i cenama koje su u gotovo istom rangu poput Drača.

Shutterstock/Zysko Sergii

Ipak, za one koji su ljubitelji prelepih tirkiznih plaža koje nisu preplavljene turistima, druga polovina septembra u Sarandi ili Ksamilu je idealna za odmor.

Povoljan smeštaj može da se pronađe i u Sarandi, gde je u septembru moguće rezervisati hotel sa 3 zvezdice na svega minut od plaže za 19 evra po osobi sa uključenim doručkom. Hoteli niže kategorije ili nešto dalje od plaže su i još povoljniji.

Većina putnika letovanje u ovo doba godine rezerviše letovanje i uz last minut popuste, zbog čega prolaze znatno povoljnije.

Sve veće interesovanje za Albaniju

Iz godine u godine Albanija beleži porast broja putnika, a osim turista sa Balkana, najveći deo gostiju čine turisti iz Španije, Italije, Velike Britanije, Poljske i drugih evropskih zemalja, rekli su za 92putovanja iz agencije albanija.rs.

Uz veoma povoljne letove low-cost aviokompanija iz čitave Evrope, kao i toplo vreme koje traje zasigurno do kraja septembra, a u pojedinim letovalištima i do kraja oktobra, u Albaniji se očekuje znatan priliv turista u narednih mesec do mesec i po dana čime će sigurno biti premašena brojka od prošlogodišnjih 10 miliona stranih turista.

Dodatna prednost za srpske turiste je i to što u Albaniju možete da putujete samo sa važećom ličnom kartom.

Više o tome pročitajte u tekstu:

Podeli: