Izvor: B92.net

Cene su ono što zanima većinu turista, a mnoge koji su odabrali Grčku kao ovogodišnju letnju destinaciju posebno interesuju cena girosa.

Jedna korisnica je u grupi Grčka info postavila pitanje koje se tiče upravo cene girosa tokom ove letnje sezone.

"Ubi me znatiželja, izvinite što pitam. Koliko je koštala najskuplja giros pita koju ste ove godine platili i gde?
Ja sinoć platila 6 evra, prosečan", napisala je članica grupe.

Ona je pitala o ceni girosa u piti, a ne u restoranima u kojima se girosi prodaju kao porcije zbog čega su obično skuplji.

Komentari su ubrzo počeli da se nižu.

U Paraliji i Leptokariji je, sudeći po komentarima, giros najjeftiniji. Cena koju je navelo nekoliko korisnika u ovom delu Grčke iznosi oko 3,5 evra, a na pojednim mestima i 3,3 evra.

Međutim, mnoge je iznenadila cena girosa na Tasosu koji je nekada važio za pristupačniju destinaciju. Giros ovog leta tamo košta i do 6 evra.

"Na Tasosu 6 evra, prosešne veličine i osrednjeg kvaliteta. Sa gomilom krompira", "U Skala Potamiji 6 evra", "U Limenasu 5-6 evra u julu", samo su neki su od komentara.

Sudeći po drugim komentarima, giros je i na Krfu dostigao cenu od oko 6 evra. Na Halkidikiju cena girosa iznosi oko 4,5 - 5 evra.

Pojedini korisnci naveli su da cene girosa na Santoriniju i Mikonosu dosežu i do 18 evra, ali pretpostavlja se da se misli na restoranske porcije.

loader

Podeli: