Izvor: RINA

Smeštena na obalama Dunava, opština Kladovo iz godine u godinu postaje sve privlačnije tuirstička destinacija u Srbiji.

Sve je više domaćih, ali i stranih gostiju koji dolaze u ovo malo mesto. Ono po čemu polako takođe počinje da se prepoznaje jesu jedinstvene manifestacije.

Do sada su u Kladovu održani "Etno festival", "Border Rock festival" i "Zlatna bućka", a o kvalitetnom, zanimljivom sadržaju govori podatak da je više od 25 000 posetilaca bilo na kladovskim festivalima,ovog leta. Za ovaj vikend, 24. avgusta zakazan je "Danube dance night", jednodnevna manifestacija koja ima sve preduslove da u godinama koje dolaze postane festival.

"Obaramo rekorde kad je u pitanju posećenost. Prošle godine završena je sa 44.000 dolazaka i 104.000 noćenja. To je zaista istorijski rezultat za našu opštinu, a brojke iz 2024. takođe su obećavajuće. To ukazuje da rekord od prošle godine nije bio slučajan, već da je turistička ponuda u našoj opštini kontinuirano na visokom nivou", istakao je predsednik opštine Saša Nikolić.

Jedna od najpopularnijih lokacija svakako je tvrđava Fetislam koja u prvih osam meseci ove godine beleži duplo veći broj poseta nego za celu 2023.godinu.

"Pored samog broja posetioca, mislim da je bitno i to što su svi posetioci pomenutih manifestacija zadovoljni i onim što su videli u Kladovu. Sam izgled grada i tvrđave Fetislam nikoga nije ostavio ravnodušnim, a mnogobrojni pozitivni utisci i komentari su nešto što nas tera da radimo još više", poručio je Nikolić.

Manifestacije u Kladovu, što je najvažnije, prošle su bez incidenata. Nikolić ističe da je to zasluga ljudi koji rade u lokalnoj samoupravi, organizacijama, ustanovama i javnim preduzećima koje su u nadležnosti opštine, a koja daju pun doprinos da sadržaj festivala bude kvalitetan.

"Ova turistička sezona se polako bliži kraju, ali mi smo već počeli sa pripremama za sledeću, koja će imati bogat sadržaj i mnogobrojne novitete.  Trudimo se da sadržaji budu raznovrsni i da imamo dobar događaj u svim žanrovima muzike, kako narodne koja privlači najviše ljudi, tako i u rok muzici, dens, tehno, ali i u drugim aktivnostima... Zato već sada mogu da obećam zanimljivo leto 2025.godine. To organizovati nije lako, jer insistiramo da kvalitet bude na visokom nivou. Ali uspevamo, uz veliki trud, i uz ogromnu podršku naših sugrađana, koji su ključni za sve uspehe Kladova", zaključuje Nikolić.

Podeli: