Izvor: B92.net

Nedaleko od Atine i preko puta Egine nalazi se ostrvo Agistri.

Gomila divljih uvalica, ali i najpoznatijih plaža poput Dragonere, Halikjade i Aponisa nalaze se u neposrednoj blizini grada, a sve se može obići zahvaljujući redovnom prevozu.

Ovo mesto je idealno i zbog njegove blizine Atini i ostatku Saronskih ostrva, što Agistri odličnom destinacijom za brzi beg, jednodnevne izlete i obilazak više ostrva u Grčkoj.

Plaže Agistrija i prirodni pejzaž ostrva koji oduzima dah odlika su samog mesta. One su poznate su po svom prelepom prirodnom okruženju, egzotičnom ambijentu i očaravajućim vodama.

Na plaži Aponissos posetioci imaju prilike da plivaju u ogromnom prirodnom bazenu, a pored ove, jednako su lepe plaža Skala i plaža Dragonera, dok je Halikijada omiljena plaža za naturiste.

Skala nije samo glavna luka Agistrija već i njen glavni grad.

Duž obalnog puta Agistri naći ćete velik izbor restorana, kafića, barova na plaži i tradicionalnih taverni, gde možete jesti svežu ribu i morske plodove, zajedno sa lokalnim delicijama. Takođe, iz Skale postoje redovni autobusi do Dragonera i Aponisa, dok je Halikijada udaljena nekoliko minuta hoda od Skale.

Ostrvo Agistri je mali egejski dragulj poznat i po kristalno čistom moru.

I dok Evropljani, ali i Srbi biraju neka poznatija i zvučnija ostrva za odmor, poput Mikonosa i Santorinija, Grci se odlučuju za opuštajući boravak na ostrvu Agistri, jer su mir, tišina kao i manjak stranih turista njegov zaštitni znak.

Podeli: