Sitonija ili kako je popularno zovu „drugi prst“ poluostrva Halkidiki obiluje prelepim plažama i mestima koja su savršena za letnji odmor.

Jedno od mesta koje sve češće biraju i turisti iz Srbije je Metamorfozis. I nije ni čudo da je sve popularnije te da mu se mnogi i vraćaju.

Ovo je mesto koje se može nazvati prirodnim spa centrom. Osim što je sam boravak pored mora dobar za zdravlje, Metamorfozis ima i prelepu prirodu.

Naime, plaža koja je duga nekoliko kilometara, voda je čista. Za one koji više vole plaže sa peskom nego sa kamenom ili šljunkom, postoji deo plaže koji je upravo za njih.

Takođe, iako možete izabrati ležaljke koje su postavljene, postoji mnogo gde možete staviti i svoje peškire, ležaljke ili asure i uživati i na suncu i u hladu. Ukoliko imate sreće, možete pronaći i uvalicu samo za sebe.

A ono što dodatno upotpunjujuje ovo mesto jeste i borova šuma. Četinari ovo mesto čine I vazdušnom banjom. Možete svuda osetiti svež miris borova, dok vas greje sunce, a šušte talasi.

Shutterstock/ stoyanh

U blizini ovog mesta nalaze se i plaže koje važe za najbolje na Sitoniji, Lagomandra, Kalogrija, Koviou, Lagonisi, što je idalno za one koji ipak više vole plaže van naseljenih mesta.

Kada je reč o smeštaju, ovaj deo na Halkidikiju pogodan je i za kampere, ali i za one koji odmor vole da provode u luksuznijim hotelima. U blizini mesta nalazi se nekliko kampova, a možete biti i blizu mora.

Uz sve, Metamorfozis je poznat i po proizvodnji maslinovog ulja. Maslinovo ulje je najpoznatiji izvozni proizvod, a ovo mesto je jedno od najvećih proizvođača na Halkidikiju, navodi se se na sajtu Sithoniagreece.com.

Svake godine od sredine septembra do sredine oktobra region se praktično gasi jer svi odlaze u maslinjake i počinje berba maslina te proizvodnja ulja.

Tako oni koji se ne vraćaju sa odmora bez kanistra ulja, ovde mogu pronaći kvalitetno ulje, a sigurno čuti i priče o njegovoj proizvodnji.

Kako je odmor u Grčkoj u septembru, pa čak i oktobru proteklih godina sve popularniji, ovo je mesto koje možete izabrati za potpuno uživanje u kasnim danima leta ili rane jeseni.

Podeli: