Izvor: b92.net/Turizmopedija

Ušuškana u istoimenoj kotlini Vranjska banja predstavlja još jedan prirodni biser Južne Srbije.

Vranjsku banju odlikuje dobra povezanost sa svim krajevima naše zemlje, prelepa priroda i dobro iskorišćeni lekoviti potencijali ovog područja. Dolina Banjske reke obrasla gustom šumom, u kojoj je Vranjska banja, na 420 metara nadmorske visine, smeštena, utiče na pozitivno raspoloženje koje ćete u ovoj banji osetiti.

Oko nje uzdižu se prekrasne planine, s visokim vrhovima koji se pružaju na blizu 2.000 metara nadmorske visine.

Planine u okruženju, koje i te kako mame posetioca u ove krajeve, takođe povioljno utiču na klimu Vranjske  banje, a samim tim i na zdravlje posetilaca koji u njoj borave.

Vranjska banja je vrlo posećena, a jedan od razloga su i povoljne cene smeštaja.

Ponuda je raznolika i bogata, te tako možete naići na ponudu u kojoj noćenje u apartmanu košta samo 5 evra, odnosno 585 dinara.

Vlasnik je oglasio apartman s dve dvokrevetne sobe, od kojih je jedna s bračnim krevetom i jednom jednokrevetnom sobom. Sadrži i zajedničku kuhinju s trpezarijom. Veliko dvorište ima i parking-mesto s garažom. Sve ovo košta samo 5 evra po osobi za jedno noćenje.

Drugi apartman oglašen je na izdavanje za 8 evra za noć, odnosno nešto više od 900 dinara, na samom početku šetališta u Vranjskoj banji.

Vlasnik je u oglasu naveo da je apartman kompletno opremljen sa svim potrebnim stvarima, ima kuhinju, kupatilo i dve dvokrevetne sobe. Pored toga, smeštaj je opremljen centralnim grejanjem, internetom, kablovskom, kao i parkingom za više vozila.

Za nešto više novca, odnosno za 15 evra u istoimenoj banji izdaje se smeštaj koji sadrži tri sobe i to trokrevetne, sadrži i zajedničku kuhinju s trpezarijom, veliko dvorište, s parkingom, a poseduje i internet.

Apartmani u Vranjskoj banji u proseku se izdaju po ceni od 25 do 35 evra, odnosno oko 3.500 za noćenje. Jedan takav apartman poseduje potpuno opremljenu kuhinju, kao i popločano dvorište. U oglasu je navedeno da je smeštaj klimatizovan, s pogledom na planinu.

Vranjska banja je banja sa najtoplijim izvorima lekovite vode u Evropi. Temperatura najtoplije vode koja izbija na ovom području iznosi neverovatnih 96°C. Međutim, na nekim mestima voda izbija u formi pregrejane vodene pare, čija temperatura prelazi 110°C.

Zahvaljujući ovim vrelim termomineralnim izvorima, Vrnjaska banja je poznata u celoj Evropi i spada u jedno od najvećih prirodnih bogatstava koje poseduje naša zemlja.

Podeli: