Izvor: 021.rs/zenablic.rs

Od Italije do Albanije postoji pregršt mesta koja su zaista prava rajska destinacija, ipak jedno se posebno izdvaja, a nalazi se u susednoj Hrvatskoj.

Naime, reč o je sjajnoj dalmatinskoj obali i plaži koja je 2019. godine bila proglašena za najlepšu plažu Evrope. To je plaža Pasjača.

Prelepu plažu Pasjaču u najjužnijoj hrvatskoj opštini Konavlima Forbs je proglasio najlepšom skrivenom plažom u Evropi.

Udaljena je deset minuta vožnje od Cavtata i trideset minuta vožnje od Dubrovnika, a veoma je blizu i Crne Gore, odnosno Herceg Novog, iako je neophodno preći granicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jutarnji.hr (@jutarnji.hr)

Plaža Pasjača je za prave ljubitelje mirnog odmora, na njoj nema barova s bučnom muyikom, vodenih sportova, niti bilo kakvih drugih atrakcija. Njena čar je upravo u čistoj prirodi, zvucima talasa i plavom moru.

Smeštena u malom selu Popovići, Pasjača privlači ljude iz celog sveta. Spust do nje može biti zahtevan, s mnogo stepenica uz prepoznatljive stenovite izdanke Konavala, ali rezultat je apsolutno vredan toga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriatic.hr (@adriatic_hr)

Čak je i poznati američki magazin Forbs objavio da je Pasjača proglašena za najlepšu skrivenu plažu u Evropi 2024. godine prema "European Best Destinations".

Podeli: