Izvor: Tanjug

Turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD, Kine, Švedske, Francuske, Turske, posle prvog boravka u Crnoj Gori, oduševili se Kotorom i zalivom, meštanima, hranom, prirodnim lepotama i noćnim životom.

Par iz Velike Britanije rekao je za Tanjug da je oduševljen i kombinacijom izuzetno stare arhitekture i prirode, ali i vibracijama koje osećaju.

"Bilo nam je zaista zabavno. Bilo je neverovatno i vreme i hrana. Da, bilo je odlično. Sve što smo videli i posetili definitivno preporučujemo. Juče sam rekao prijateljima da mislim da na svetu ne postoji grad sličan Kotoru, sa takvom arhitekturom, grad koji se nalazi usred takve prirodne lepote, gde može i da se pliva", rekao je Britanac.

Njegova prijateljica rekla je da je i noćni život Kotora iznenađujuće dobar.

"Osećamo se kao na Francuskoj rivijeri, itaijanskom jezeru Komo, sve je to zajedno na jednom malom prostoru. Grad ima lepe vribracije", rekla je ona. Dvoje turista iz SAD s Floride takođe je oduševljeno Kotorom i zalivom, a na njih je poseban utisak ostavilo ostrvo Gospa od Škrpjela.

Turista koji je došao, kako kaže, čak iz Švedske, meštane doživljava kao veoma druželjubive i naglašava da je za njega najsnažniji utisak i najbolja stvar koju je video – priroda.

"Hranu još nisam probao, to ne mogu da kažem kakva je, ali mislim da je priroda izuzetna i definitivno iznenađenje su ljudi", rekao je taj Šveđanin. Još jedan turista iz Francuske kaže da je impresioniran Kotorom.

"To je divan grad, veoma lep, tako da je veliko zadovoljstvo biti ovde", naveo je on i izrazio žaljenje što ne može da posmatra Kotor sa visine i što ne može da ode na žičaru i dodaje da je to razlog da se ponovo vrati. Dvojica prijatelja iz Turske naglašavaju da jako vole Kotor, koji je popularan u Turskoj.

"To je stvarno izuzetno mesto", naveo je turista iz Turske, a na pitanje šta im se najviše dopada kaže  – pogled na planine i grad sa starim zidinama koje imaju dušu. Još jedan anketirani turista iz Francuske kaže da je prvi put u Crnoj Gori.

"Ovaj grad, mislim, ceo grad i more, ljudi su jako, jako fini i uživam u svemu", naveo je on.

Podeli: