Cene letnjih aranžmana u regionu drastično se razlikuju, tako da ono što u Bugarskoj košta oko 300 evra, u Crnoj Gori je dvaput skuplje, a u Hrvatskoj je čak tri puta veća cena za isti aranžman.

Turisti iz Srbije kao svoju letnju destinaciju uglavnom biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat, međutim, ove godine zabeležen je porast interesovanja za letovanje u Bugarskoj.

"Bugarska je godinu unazad jedna od destinacija koja ima izuzetno dobar odnos cene i kvaliteta, i to se prepoznaje na našem tržištu. Mi imamo jedan veliki broj putnika, pre svega iz istočne, jugoistočne Srbije, koji tamo letuju", izjavio je Aleksandar Seničić za TV Prva i dodao da je posle završetka auto-puta do Dimitrovgrada sve doboro povezano i znatno olakšano za putovanje.

Mnogi turisti kao manu letovanja u Bugarskoj navode Crno more, koje nije idealno za kupanje kao što je to Egej ili Jadran, međutim, kvalitet smeštajnih kapaciteta i usluga na neki način nadoknađuju taj nedostatak, i naravno – cene.

Jedna od glavnih tema sprskih turista svakako su cene u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori i večita nedoumica koja od ovih destinacija je najjeftinija.

"Hrvatska je apsolutno najskuplja, kad govorimo i o hotelskom i o privatnom smeštaju, tu nema nikakve dileme. Grčka i Crna Gora se negde prate, da tako kažemo, kad je reč o našem tržištu. Apartmanski smeštaj je na sličnom nivou", rekao je Seničić.

Ove godine letnji aranžmani su znatno skuplji nego prethodnih godina, jedan od glavnih razloga jeste velika inflacija.

"Grčka je poskupela negde 10%, 12%, do 15%, kada govorimo o apartmanima, dakle to je negde očekivano u odnosu na inflaciju, dok u Hrvatskoj imamo poskupljenja koja idu i preko 25%, dakle sve zavisi šta se posmatra, ali posmatramo sada istu kategoriju privatnog smeštaja. Kada je reč o hotelima, vrlo je slična situacija", izjavio je Seničić za TV Prva.

Za više o ovoj temi pogledajte video-prilog u nastavku:

Izvor: TV Prva

Da li ste vi letovali u Bugarskoj? Pišite nam vaša iskustva.

loader

Podeli: