Izvor: net.hr

Hrvatska obala ima mnogo lepih plaža, o čemu svedoče utisci mnogobrojnih turista širom sveta. Ipak, neke se posebno izdvajaju.

Ovo su neke od najlepših plaža u Hrvatskoj, idealne za uživanje tokom letnjeg odmora.

Rt Kamenjak (Istra)

Za ljubitelje divljih plaža i kristalno čistog mora, ova je plaža pravi raj. Plaža Rt Kamenjak nalazi se na jugu Istre, na poluostrvu Premantura, koje je dobro poznato po prirodnim lepotama i lepim plažama i uvalicama.

Oprna (Krk)

Nedaleko od mesta Stara Baška smestila se prekrasna peščana plaža Oprna. Ovo je jedna od najlepših plaža na Krku, okružena je tirkiznim morem i oduševljava svojom lepotom. Nalazi se na relativno nepristupačnom mestu i do nje se može doći samo hodanjem strmim stazama ili pak morskim putem.

Lubenice (Cres)

U neposrednoj blizini uvale Žanje nalazi se predivna šljunkovita plaža, jedna od najlepših skrovitih plaža na svetu, koju je i nemački časopis Bild svrstao na 15. mesto u konkurenciji od 40 najlepših plaža sveta. Plaža se nalazi u uvali podno mesta Lubenice i jedna je od najlepših plaža na ostrvu Cresu. Do plaže se može doći peške iz Lubenica ili brodom, a zanimljiva je upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa. Idealna je za miran odmor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ester | Blogger (@ester.slokar.blog)

Plaža Ručica (Pag)

Plaža Ručica nalazi se u mestu Metajna na ostrvu Pag i zasigurno je jedna od najneobičnijih, ali i najlepših plaža u Hrvatskoj. Plaža od čijeg prizora zaista zastaje dah okružena je prekrasnim morem i neobičnim stenama te izgleda kao da je s neke druge planete. Zbog manjka vegetacije na plaži nema prirodnog hlada, no to nimalo ne umanjuje njenu lepotu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davor Gračan (@the_davor)

Sakarun (Dugi otok)

Sakarun je još jedna vrlo poznata hrvatska plaža koja se nalazi na severozapadnoj obali Dugog ostrva, u blizini mesta Veli rat, Soline i Božava. Zbog belog peska i kristalnoplavog mora, ova plaža deluje uistinu egzotično pa i ne čudi da je stekla reputaciju jedne od najlepših plaža u Hrvatskoj.

Podeli: