Izvor: bizlife.rs

Dok je u nekim delovima Grčke za ležaljke i suncobran potrebno izdvojiti desetak evra, u drugim koštaju skoro kao i noćenje u apartmanu.

Cene usluga u popularnim letovalištima se svake godine menjaju. Na njihov nagli skok najviše ima uticaj povećan broj turista, ali i aktuelne ekonomske prilike.

Svake godine na društvenim mrežama posetioci omiljene letnje destinacije, Grčke, dele svoja iskustva, odnosno, gde je najveća gužva, koje je najbolje mesto za odmor i ono što je na kraju svima najbitnije – kolike su cene hrane, pića, ležaljki i svega ostalog.

Ovako je na Kefaloniji

U Fejbuk grupi "Live from Greece" jedan pratilac je napisao da je trenutna situacija sledeća u Kefaloniji, na Costa Costa Beach. Suncobran i dve ležaljke od 1. jula do 31. avgusta koštaju 40 evra, ali za prvi red ležaljki potrebno je da izdvojite 60 evra, a za drugi red 50 evra.

Članovi grupe odmah su iskoristili priliku da se našale na cenu koja ih je neprijatno iznenadila.

"A poslednji red?", "Skuplja ležaljka od kreveta", "Samo pod uslovom da ustanete u šest ujutru", "Na Kipru dve ležaljke i suncobran su 7.5 evra na svim plažama", "Prvi red je u vodi, zato su skuplje", pisali su korisnici u komentarima ispod objave o cenama ležaljki.

Skoro svaka turistička agencija, ali i portali posvećeni letovalištima uvek naznače da cene ležaljki i suncobrana na plažama ne treba da brinu turiste jer, po njihovim rečima, uvek postoji deo plaže na kojem možete sami da postavite svoj suncobran i peškir.

Podeli: