Turistima širom Grčke stizale su SMS poruke upozorenja na nevreme koje je u nekim delovima zemlje ostavilo za sobom poplave i bujice.

U pojedinim delovima padala je jaka kiša praćena vetrom i grmljavinom, ali sudeći po komentarima turista, situacija se poprilično smirila.

U popularnoj grupi Grčka info na Fejsbuku turisti mahom dele fotografije sa plaža na kojima uživaju iako se može videti da je oblačno.

Kako javljaju, situacija je mirna, a kiša polako prolazi. Ističu da je na Sartiju, Tasosu, u Paraliji i Stavrosu stanje mirno.

"Kiša prošla, nema više, što je padalo padalo...", "Sarti mirno, bez daška vetra", "U Paraliji mirno", "Na Tasosu potpuno mirna situacija, uživamo", "U Limenasu vedro, nema daška vetra", "Tasos, Limenas, vedro, puna plaža, puno srce", "Stavros, potpuno mirno", samo su neki od komentara koji potvrđuju da turisti uprkos nevremenu koje polako prolazi nesmetano uživaju u Grčkoj.

B92.net

Čini se da vremenske nepogode koje su bile prisutne u Grčkoj neće uticati na letovanje, bar ne za Srbe.

Ukoliko vam ponovo stignu poruke sa broja 112, nemojte da ignorišete uputstva, ali ni da stvarate paniku, jer je ovo uobičajena praksa u Grčkoj kada se očekuju vremenske nepogode.

Podeli: