U Grčkoj važi novo pravilo koje se tiče ležaljki, ali sudeći po turistima koji svakodnevno javljaju novosti u popularnim grupama na Fejsbuku, ono se uglavnom ne poštuje.

Naime, od ove godine važi pravilo koje predviđa da najmanje 50% površine plaže mora da ostane dostupno javnosti, znači bez ležaljki koje iznajmljuju barovi i kafići.

Grci su pokušavali da kontrolišu ovu situaciju, a stanje na plažama su posmatrali i dronovima ali, ako je sudeći po turistima iz Srbije koji letuju u Grčkoj, ovo pravilo se baš i ne poštuje.

Na pitanje jedne korisnice u Fejsbuk grupi Grčka info, koja se interesovala za to kakva je situacija sa lezaljkama i  da li se zaista poštuje ovo pravilo komentari su bili negativni.

"Jedva da je 10% plaže slobodno", "Ni 10%", "I to što je slobodno zauzeto je još od ranog jutra", glase samo neki od komentara.

Sudeći po fotografijama koje kače turisti čini se da ljudi peškirima zauzimaju poprilični deo plaže, bar onaj slobodan, a da su suncobrani zbijeni jedni do drugih.

"Ovo je horor", "Taman ne moraš da nosiš svoj suncobran, samo se uglaviš negde", "Šta je ovo majko moja, ni čačkalica nema gde da se baci", samo su neki od komentara na fotografiju na kojoj se vidi da su na plažama velike gužve.

Zbog ove situacije, mnogi savetuju da se na plaže dolazi u ranim jutarnjim časovima kako bi se pronašlo slobodno mesto, kao i da se letuje u septembru kada je gužva mnogo manja.

Možda je razlog ovih gužvi upravo to što se ne poštuju pravila, pa za "slobodan" boravak na plaži na peškirima ne ostaje baš puno mesta.

Da li ste vi primetili da se poštuje ovo pravilo?

loader

Podeli: