Izvor: net.hr

Popularnost Hrvatske kao turističke destinacije stalno raste, zahvaljujući kombinaciji prirodnih lepota, bogate kulture i istorije te raznovrsnih mogućnosti za aktivnosti na otvorenom.

Svako od ovih mesta ima svoje jedinstvene karakteristike koje privlače posetioce i čine ih popularnim turističkim destinacijama.

Popularnosti svedoči činjenica da je sveukupan broj spominjanja na društvenoj mreži Instagram za lokacije u Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu porastao za 19 posto.

Ovo je top 5 Instagram lokacija u Hrvatskoj

1. Nacionalni park Plitvička jezera

Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj koji je poznat po svojim slapovima i jezerima te je na UNESCO-vom spisku svetske baštine.

Plitvička jezera obuhvataju 16 međusobno povezanih jezera i brojne slapove, okružene bujnim šumama. Mreža drvenih staza i mostova omogućuje posetiocima da istraže park izbliza.

Shutterstock/Klement Grgicplit

2. Nacionalni park Krka

Poznat po svojim vodopadima, mogućnostima za plivanje, bogatoj flori i fauni. Vodopadi poput Skradinskog buka i Roškog slapa su glavne atrakcije parka. U delovima parka, posetioci mogu da plivaju u reci, što je posebno popularno leti.

Shutterstock/chriss73

3. Plaža Zrće, Pag

Plaža Zrće na ostrvu Pagu je poznata kao "hrvatska Ibica" zbog svog živog noćnog života. Brojni klubovi i beach barovi privlače mlade turiste iz celog sveta. Tokom letnje sezone, plaža Zrće je domaćin mnogim muzičkim festivalima s poznatim DJ-ima i izvođačima.

4. Makarska Rivijera

Makarska Rivijera je popularna zbog svojih prekrasnih plaža, kristalno čistog mora i impresivnog planinskog zaleđa. Dugačke šljunkovite plaže, poput one u Makarskoj i Baškoj Vodi, privlače mnoge posetioce. Blizina planine Biokovo pruža spektakularne poglede i mogućnosti za planinarenje.

5. Nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 ostrva, ostrvca i hridi te je poznat po svojoj netaknutoj prirodi i bogatom morskom životu. Kornati su relativno netaknuti turizmom, što pruža jedinstveno iskustvo prirodne lepote. Mnogi posetioci cene mir i tišinu koje Kornati nude, daleko od užurbanih turističkih središta.

Podeli: