Na kraju prvog prsta poluostrva Halkidiki u Grčkoj, poznatog kao Kasandra, kod mesta Pefkohori nalazi se poznata plaža pod nazivom Ksenija bič.

Ovo mesto neretko posećuju Srbi, koji sada komentarišu da su se uslovi za ulazak na ovu plažu promenili.

Naime, kako pišu turisti u grupi Grčka info, navodno je sada tamo potrebna rezervacija pre posete, a postoje i stroga pravila oblačenja, a cene za ležaljke i ostalo su veće nego pre.

"Ako planirate ove godine na Xenia beach, spremite se na setove od 20 do 60 evra, u zavisnosti od reda, obavezne rezervacije i, naravno, dress code, jer, mislim, normalno je da postoji pravilo oblačenja za plažu. Šta je sa mozgovima", piše u jednoj objavi na Fejsbuku.

Ipak, jedna gospođa koja je trenutno tamo tvrdi da su sada stvari malo drugačije, dok se možda uslovi razlikuju od onih u jeku sezone.

"Bila sam danas, bez rezervacije, bez pravila oblačenja, 20 evra u toku dana treba da se potroši da bi se dobila ležaljka i suncobran, ali može i više da bi se dobio red bliže vodi", napisala je.

Srbi su se potom dotakli i Skijatosa, gde su cene skočile i više nego što se očekivalo.

"Skijatos je isto bezobrazno skup. Od trajekta, gde traže oko 490 evra za povratnu kartu, uključujući dvoje odraslih, dvoje dece i auto, do nerealnih cena korišćenja plažnog mobilijara. Smeštaj i nije toliko skup, koliko propratni sadržaj. Što je najgore, sa tim cenama uopšte nisu smanjili gužvu. Za te pare može da se ode na Krit ili Rodos, sa sve obilaskom Atine", pisao je jedan turista.

Podeli: