Izvor: Klix.ba

Beč je već u oktobru započeo s postavljanjem božićnih ukrasa i svetlosnih instalacija, pripremajući se za prazničnu sezonu.

Neke od najpoznatijih ulica u gradu, poput Kärntner Straße i Kohlmarkta, već su blistavo ukrašene, donoseći dašak božićne čarolije u austrijsku prestonicu.

U Beču se božićni ukrasi i svetla obično postavljaju početkom novembra, a ceo grad postaje ukrašen tokom tog meseca.

Vrhunac dekoracija je početkom decembra, kada većina božićnih sajmova otvara svoja vrata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wien | Vienna (@vienna)

Beč je poznat po svojim raskošnim svetlosnim instalacijama, posebno u centru grada. Jedan od najpoznatijih božićnih sajmova u Beču je Christkindlmarkt na Rathausplatzu, ispred gradske skupštine.

Prepoznatljive svetlosne instalacije, koje privlače brojne turiste i stanovnike, dodatno naglašavaju svečani ugođaj u srcu Beča.

Ukrašeni delovi grada postali su simbol praznične sezone, dok se očekuje da će se i ostale znamenite lokacije uskoro pridružiti ovom  spektaklu.

Značaj božićnih dekoracija u Beču leži u bogatoj tradiciji grada, kao i njegovoj sposobnosti da privuče turiste iz celog sveta. Ukrašavanje grada za vreme božićne sezone simbolizuje početak prazničnog raspoloženja, a Beč postaje prava božićna destinacija zahvaljujući toploj atmosferi, sajmovima, koncertima i gastronomskoj ponudi.

Kako se božićni sajmovi pripremaju za otvaranje, Beč nastavlja da jača svoj status jedne od najpoželjnijih destinacija u Evropi za proslavu Božića, nudeći svojim posetiocima nezaboravno iskustvo u čarobnoj atmosferi.

Podeli: