Izvor: Index.hr

Hrvatska je nominovana u tri kategorije ugledne američke turističke nagrade Travvy Awards, često zvane turistički Oskar.

Reč je o nominacijama za najbolju destinaciju na Mediteranu, za najbolju destinaciju za krstarenja, dok je Hrvatska turistička zajednica nominovana u kategoriji najbolje evropske turističke organizacije.

"Oduševljeni smo što su kvalitete Hrvatske kao turističke destinacije posebno prepoznate od strane Travvy Awards 2024. Ove nominacije odraz su napornog rada i predanosti hrvatske turističke industrije u postizanju međunarodne konkurentnosti. Vrlo smo ponosni što našu zemlju, temeljem njenih prednosti i široke lepeze turističkih proizvoda i usluga, uspešno prikazujemo kao vrhunsku destinaciju na globalnom nivou", izjavila je Leila Krešić-Jurić, direktorka Predstavništva HTZ-a u Sjedinjenim Državama.

Nagrade Travvy, iza kojih stoje portal TravelPulse.com i magazin AGENTatHOME, među najcenjenijim su priznanjima u turističkoj industriji u SAD.

Dodeljuju se različitim grupama kao što su nacionalne turističke organizacije, destinacije, turistički operateri, prevoznici, turistički posrednici, proizvodi i drugim.

O njima glasaju razni stručnjaci iz turističkog sektora, ali i opšta javnost.

Dobitnici Travvy Awards za 2024. godinu biće proglašeni na svečanoj ceremoniji 7. novembra u kongresnom centru Grejter Fort Loderdejle na Floridi.

Podeli: