Izvor: b92.net/Blic.rs

Leto je u punom jeku, kao i godišnji odmori, zato i ne čudi što su gužve na granicama ogromne.

Za razluku od jučerašjeg dana, kada su ljudi u kolonama čekali i po šest sati kako bi prešli granicu, danas je situacija dosta mirnija.

Poznato je da se naši turisti svakodnevno oglašavaju na Fejsbuk grupi "Grčka info", te su tako danas pisali da se na Evzoniju čeka samo nekoliko minuta.  

"Na izlazu iz Grčke na Evzoniju upravo prešli za tri minuta", piše u objavi jedne naše turistkinje u Fejsbuk grupi "Grčka info".

Drugi pak dodaju da je malo veća gužva je na ulazu u Severnu Makedoniju, ipak, ni to strašno kada se uporedi sa prethodnim danima.

"Javljaju nam se ljudi, kažu da su ovog jutra čekanja na Evzoniju minimalna, po desetak minuta. Jučerašnji dan je bio sa dva požara, zastoji su bili veliki, ali se nadamo da će danas sve biti regularno", stoji u objavi Instagram stranice Nikana.gr.

Kada je u pitanju izlaz iz Srbije, na Preševu se trenutno čeka oko pola sata za prelazak granice.

Podsetimo, juče je na samo 10 kilometara od graničnog prelaza Evzoni izbio požar na automobilu beogradskih registarskih tablica, a vatra je ubrzo zahvatila i nisko rastinje pored puta.

Iz tog razloga je na neko vreme zatvoren auto-put, a vozila su bila preusmeravana na Dojran.

Mnogo naših turista se oglasilo na poznatoj Fejsbuk stranici, gde su pojedini pisali da su čekali više od šest sati kako bi prešli granicu.

Podeli: