Izvor: putnikofer.hr

Sardinija, ostrvo iz bajke u Italiji, smešteno usred Sredozemnog mora, poznato je po svojim magičnim plažama i dramatičnim liticama koje oduzimaju dah.

BESPLATAN SMEŠTAJ ZA MLAĐE OD 35 GODINA

Naime, grupa planinara i bivših rudara sada avanturistima nudi besplatan smeštaj duž 500 kilometara rudarske rute Santa Barbare na jugozapadnoj obali ostrva. Inicijativa "Leg's Go In Cammino" pokrenuta je u oktobru 2023. godine i omogućava posetiocima mlađim od 35 godina besplatan smeštaj do tri noći.

Nakon registracije, putnici dobijaju kupone koje mogu koristiti u lokalnim gostionicama, kampovima i prenoćištima. A kada se "iskoriste" tri slobodna dana, smeštaj u malim, ali šarenim, porodičnim gostionicama moraće da plate po standardnim cenama od 20 evra po noći. Ukoliko izaberu privatni smeštaj, za njega će morati da izdvoje 28 evra.

Da bi dobili tri besplatna vaučera, planinari moraju prvo da kupe tzv pešački pasoš u vrednosti od 5 evra i dajte malu, simboličnu donaciju preko Cammino veb stranicePod sam jendim uslovilometara staze, rekao je za BBC, piše putkofer.hr.

Podeli: