Tehnopolis 134: Sam svoj majstor

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Četvrtak, 18.11.2021.

21:46

Tehnopolis 134: Sam svoj majstor

Apple će vam rado prodati alat, rezervne delove i dati uputstva kako da ih sami zamenite.

Apple Self Repair program je koji kreće početkom sledeće godine i omogućiće vam da sami servisirate svoj iPhone (12 i 13 za sada). Očekuje se da mu se priključe i drugi uređaji, za sada će biti dostupni samo ekran, baterija i kamera, jer su to, kako Apple kaže, delovi koji se najčešće menjaju.

Sva je prilika da Apple želi da iPhone duže traje, kako biste što duže neometano plaćali njihove servise, čak i ako ste malo ili srednje preduzeće. Apple Business Essentials nudiće mogućnost upravljanja Appleovim uređajima u kompaniji, ako kompanija ima manje od 500 zaposlenih. Kad smo kod plaćanja, sud je naložio da nema čekanja, Apple mora podići zabranu za alternativne sisteme naplate u App Storeu do 9. decembra.

Izašao je Samsungov OneUI 4 na Androidu 12, imali smo sreće da imamo S21, pa smo probali i prenosimo prve utiske. Twitter je uveo novi paket pretplate, ali i novi API za koji se očekuje da ga vrati na staze stare slave kada je otvorenost platforme u pitanju. Na marginama ove epizode DoorDash kupio Wolt za 8,1 milijadru dolara, a problem koji Huawei ima ne zove se Donald Trump, nego Sjedinjene Američke Države.

Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast
RSS: https://www.b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/podcast/tehnopolis/id1185520336?mt=2
Google Podcasts: https://bit.ly/32Y1mlO

Aleksandar Miladinović
https://twitter.com/alexmiladinovic

Ivan Jelić
https://twitter.com/escapetofreedom
https://mastodon.social/@escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: