Tehnopolis 133: Metaverzum, iza Facebooka

Izvor: Ivan Jeliæ

Subota, 06.11.2021.

11:41

Tehnopolis 133: Metaverzum, iza Facebooka

Imamo novu reč i novo ime za starog znalca.

Facebook je promenio ime kompanije, sada bi voleo da ga zovete Meta. Na stranu sve u vezi sa metapodacima, ime proizvoda po kom kompanija nosi ime od početka ostaje isto, kao verovatno i sve drugo - uključujući i višesatne prekide rada svih servisa.

Stvari koje se nisu promenile ponovo smo mogli da vidimo zahvaljujući "Facebook papirima", mediji su krajem meseca počeli sa objavljivanjem materijala i saznanja o stvarima koje je Facebook držao u svoja 4 zida.

Zidovi zidani bitovima projekat su koji Facebook zove Metaverzum (Metaverse). Da li su ovo prvi mali koraci ka nečemu što će jednog dana postati holodeck, ili se Facebook, pardon, Meta samo zaigrala budućnosti ostaje da vidimo.

Veliki su prijavili prihode, a i dalje im ide jako dobro. Na kraju, ako koristite WhatsApp na više računara, možda će ova epizoda biti vesnik lepih vesti. Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast
RSS: https://www.b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/podcast/tehnopolis/id1185520336?mt=2
Google Podcasts: https://bit.ly/32Y1mlO

Aleksandar Miladinović
https://twitter.com/alexmiladinovic

Ivan Jelić
https://twitter.com/escapetofreedom
https://mastodon.social/@escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: