Tehnopolis 126: Windows 11 - pastelno ofarbani obli prozor

Izvor: B92

Četvrtak, 01.07.2021.

23:00

Tehnopolis 126: Windows 11 - pastelno ofarbani obli prozor
Windows je u 2021. konačno dočekao da pristojno izgleda.

Stigao je i nosi broj 11, a sa njim i novi-stari izgled, Start meni na sredini panela, pastelna "farba", Android aplikacije, obli prozori i oštri hardverski zahtevi.

Ustvari, videćemo šta će se od ovoga zdržati do jeseni, kada će finalna verzija postati dostupna. Za sada se Windows 11 može probati preko insajderskog kanala, pa ako imate računar koji Microsoft smatra podobnim, vremena i prostora, jedanaesticu možete probati odmah. Mi smo imali sreće da možemo, a u ovoj epizodi bavimo se onim što smo čuli i videli od sledeće generacije najpopularnijeg operativnog sistema sa mišem.

Od ostatka dešavanja u ovoj epizodi, opraštamo se od Johna McAfeea i dočekujemo postovanje na Instagram preko weba na računarima. Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast
RSS: https://www.b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/podcast/tehnopolis/id1185520336?mt=2
Google Podcasts: https://bit.ly/32Y1mlO

Aleksandar Miladinović
https://twitter.com/alexmiladinovic

Ivan Jelić
https://twitter.com/escapetofreedom
https://mastodon.social/@escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: