Život

Subota, 03.02.2024.

00:50

Miloš Biković sklonjen iz serije "White Lotus": Oglasio se srpski glumac, pomenuo i bombardovanje

Poznati srpski glumac Miloš Biković trebalo je da se pojavi u novoj, trećoj sezoni serije "White Lotus". Međutim, kako javlja portal "Deadline", HBO je odustao od saradnje sa Bikovićem, koji je trebalo da tumači lik Rusa po imenu Valentin.

Izvor: B92

Miloš Biković sklonjen iz serije
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Uloga će pripasti drugom glumcu.

Posle ovde odluke, Biković se oglasio saopštenjem na društvenoj mreži "Iks", na srpskom, engleskom i ruskom jeziku.

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti", naveo je Biković.

"Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo 'White Lotus'-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni", dodao je.

Podsećanja radi, ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se nedavno, nakon vesti da će Miloš Biković igrati u trećoj sezoni serije "Beli lotos" (White Lotus) i uputili zahtev HBO-u da Biković ne igra u toj seriji. U objavi se nalaze i snimci Bikovića sa različitim replikama u filmovima, izjavama o Rusiji, ali i nagradama koje je dobijao u Srbiji i Rusiji.

"Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo", pitanje je koje su uputili Ukrajinci HBO platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: