Život

Subota, 06.01.2024.

21:31

Holivudski glumac posle prelaska u katoličanstvo, želi da postane i đakon

Holivudski glumac Šaja LaBuf nedavno je prešao u katoličanstvo, a sada želi da postane đakon.

Izvor: klix.ba

Holivudski glumac posle prelaska u katoličanstvo, želi da postane i đakon
Foto: Profimedia

Naime, 37-godišnji glumac primio je sakrament krajem godine, a kapucinski fratar Aleksandar Rodrigez sada je otkrio da LaBuf želi da u budućnosti postane đakon. Rodrigez je rekao da je LaBeoufova inspiracija da postane katolik došla iz njegovog nedavnog filma "Padre Pio", u kojem glumac igra italijanskog kapucina, brata Pija iz Pietrelcine.

Ove nedelje, kalifornijski ogranak franjevaca kapucina, katoličkog verskog reda, podelio je objavu glumca na Fejsbuku, kako se smeši pored nekoliko članova njihove organizacije.

"Sa zadovoljstvom možemo da podelimo da se naš dragi prijatelj Šaja LaBuf u potpunosti pridružio Crkvi prošlog vikenda kroz sakrament potvrde. Fratri kapucini franjevci su presrećni što ga primaju i svedoče o njegovoj dubokoj posvećenosti verskom putu", napisali su na početku pošta. Objasnili su da je LaBuf talentovan glumac koji je odlučio da prihvati učenje Katoličke crkve.

"Poznat po svom neverovatnom talentu i strasti u industriji zabave, Šaja LaBuf je krenuo na duboko duhovno putovanje koje ga je dovelo do prihvatanja učenja Katoličke crkve. Njegova odluka da u potpunosti uđe u Crkvu svedoči o njegovoj iskrenoj želji da raste u njegov odnos sa Bogom i živeti jevanđeoske vrednosti“, nastavili su.

Takođe, na ovaj način su pozvali ljude da podrže glumca u svojim molitvama kako bi njegov duhovni put bio uspešan.

"Kao franjevci kapucini, verujemo u transformativnu moć vere i neverovatan uticaj koji ona može imati na nečiji život. Ponizni smo i zahvalni što hodamo pored Šije dok on čini ovaj važan korak na svom duhovnom putu. Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi ove značajne prilike i da podržite Šaja u vašim molitvama dok on nastavlja da produbljuje svoju veru i traži Božje vođstvo u svom životu. Neka njegov primer inspiriše druge da istraže svoje duhovne puteve i pronađu utehu u zagrljaju Crkve punom ljubavi“, napisali su na kraju.

LaBufova ceremonija potvrde održana je u župi Old Mission Santa Ines u Solvangu u Kaliforniji, istoj crkvi u koju je LaBuf prvi put otišao da trenira za svoju ulogu u filmu "Padre Pio".

Inače, otac glumca je katolik, a majka Jevrejka. Kršten je kao dete, a bar micvu imao je sa 13 godina. Njegova holivudska karijera traje više od 20 godina, a pre nekoliko godina optužen je za fizičko i psihičko zlostavljanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: