Život

Utorak, 26.09.2023.

14:31

Majka o trenutku kada je pronašla Angusa Klauda mrtvog: "Vrištala sam i tresla ga"

Glumac Angus Klaud, najpoznatiji po ulozi u HBO seriji "Euforija", preminuo je ovog leta u 25. godini. Pronašla ga je majka.

Izvor: index.hr

Majka o trenutku kada je pronašla Angusa Klauda mrtvog:
Foto: Profimedia

Preminuo je od slučajnog predoziranja, potvrđeno je pre nekoliko dana.

"Angus Klaud je umro od fatalne kombinacije fentanila, kokaina, metamfetamina i još mnogo toga, u onome što se veruje da je slučajno predoziranje“, rekao je portparol mrtvozornika okruga Alameda za Pipl (People).

Shrvana glumčeva majka otvorila je svoj dom časopisu Pipl i pričala o svom sinu. Pokazala im je njegovu spavaću sobu. Zidovi su prekriveni šarenim grafitima.

"Bio je veoma lep i kreativan“, kaže Liza. "Voleo je svoj dom, voleo je ovu sobicu. Ovde je umro moj dečak", tužnim glasom rekla je majka pokojnog glumca.

Majka ga je našla mrtvog

Tog mučnog jutra 31. jula, majka je zatekla Angusa pognutog preko stola. Često je, kaže, umeo da zaspi na toj stolici dok je crtao, ali kada mu je prišla da mu poželi dobro jutro, shvatila je da nešto nije u redu.

"Počela sam da ga tresem i da vičem. Gurnula sam ga snažno i on je pao na pod. Pokušala sam da ga reanimiram, usta na usta, i stiskala sam ga. Vrištala sam i vikala komšiji da pozove hitnu, jer nisam želela da ga ostavim. Nastavila sam dok ga nisu odveli. Mnogo mi nedostaje“, kaže Liza.

Lekovi kojima se predozirao koriste se za lečenje depresije, anksioznih poremećaja i nesanice. Usporili su mu srce i disanje.

"Nije imao kiseonika. Samo je sve usporilo, a na kraju mu je srce stalo i zaspao je. Nije se ubio", kaže majka.

U mesecima koji su prethodili njegovoj smrti, Angus je tugovao zbog gubitka oca Konora Hikija, koji je umro 18. maja, samo tri meseca nakon što mu je dijagnostikovan rak.

Dan pre smrti bio je odlično raspoložen

Nedelju dana pre fatalnog predoziranja, Angus je sa svojom porodicom, uključujući i sestre bliznakinje Moli i Fionu, rasipao očev pepeo u Irskoj.

"Moj sin i njegove sestre bliznakinje duboko su tugovali za svojim ocem“, kaže Liza. "Svi su bili shrvani."

Dan pre nego što je Angus umrobio je odlično raspoložen, priseća se njegova majka. Premestio je dvosed iz spavaće sobe na trem, u svoju sobu stavio policu za knjige, odao počast svom pokojnom tati...

"Bio sam jedan od poslednjih koji su ga videli živog. Proveli smo četiri sata zajedno njegovog poslednjeg dana. Bilo je to srećno vreme. Delovao je dobro raspoložen i zdrav", rekao je njegov stric Kevin.

Te večeri, pre nego što je umro, glumac je zagrlio svoju majku.

"Volim te, mama. Najbolja si. Vidimo se ujutru", rekao je, a zatim se zaputio u grad sa svojim prijateljem.

Kući su se vratili oko 4 sata ujutro. Prijatelj kaže da nije ništa konzumirao dok su bili zajedno, ali se oseća krivim jer ga je te noći napustio i otišao kući.

Angus je 2019. postao slavan preko noći ulogom Feska, simpatičnog i skromnog dilera sa zlatnim srcem, u HBO-ovoj seriji Euforija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: