Život

Utorak, 26.09.2023.

10:45

Marija je zbog tumora ostala bez noge sa 16 godina, a danas je model: "Oguglala sam na poglede" FOTO

Marija je uspešna devojka koja je uprkos amputaciji noge, uspela da ostvari sve što je zamislila.

Izvor: B92, Zdravlje Kurir

Default images

Marija Matić je devojka iz Kosjerića koja je zbog zlokobnog tumora ostala bez jedne noge sa samo 16 godina.

Dijagnoza raka kostiju i dani provedeni u bolnici su obeležili Marijino odrastanje, međutim, ona nije dozvolila da joj to uništi život, prenosi Zdravlje Kurir.

"Nekako uspevam da sve što zamislim izguram do kraja uprkos činjenici da sam osoba sa invaliditetom. Završila sam fakultet, upisala master, položila sam vožnju, radim, bavim se modelingom, izlazim...I što je jako važno, odavno sam oguglala na poglede ljudi koji su prisutni svakoga dana, gde god da se nalazim. Nikada ne znaš šta je u njihovoj glavi, ali to nije ni bitno, jer ta energija kojom zračiš udaljava svu „negativu", ispričala je ona za pomenuti portal.
Marija je završila Fakultet organizacionih nauka, nakon kog se odlučila i za master studije, a zbg svoje neobične životne priče, često je zovu u različite emisije.

"Drago mi je što sam ljudima uzor na neki način, iako se ja trudim da živim sasvim normalnim životom posle svega. Ponosna sam i što sam nekim ljudima „otvorila oči“ i ulila im samopouzdanje. Ima mnogo njih koji su slični meni a koji se od straha da ne budu prihvaćeni zatvaraju u sebe", rekla je ona.
Marija se zalaže za to da osobe sa invaliditetom imaju ista prava kao i svi ostali, a kada je u pitanju modeling kojim se bavi, ova devojka je otkrila da je to zasad samo hobi.

Trenutno radi u struci, kao menadžer ljudskih resursa, a kako bi ostala u savršenoj formi, stalno trenira.

"Trening za ljude koji imaju protetičku nogu je skoro pa obavezan obzirom da kičma mora biti stabilna a trbušni mišići jaki, kako bi funkcionisanje bilo zadovoljavajuće. S obzirom da je proteza sama po sebi teška, a ovo novo koleno koje sam dobila još teže od prethodnog, trening je obavezan", rekla je ova devojka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: