Život

Ponedeljak, 25.09.2023.

17:18

Supruga Brusa Vilisa u suzama otkrila kako se oseća glumac: "Teško je" VIDEO

Supruga Brusa Vilisa, Ema Heming, dala je srceparajući izveštaj o pogoršanom zdravstvenom stanju svog supruga, priznajući da je "teško znati" da li je holivudska zvezda svesna svoje bolesti ili nije.

Izvor: Daily Mail

Supruga Brusa Vilisa u suzama otkrila kako se oseća glumac:
Foto: EPA/WARREN TODA

U februaru ove godine, Ema je objavila da je 68-godišnjaku dijagnostikovana frontotemporalna demencija (FTD) – neuobičajeni oblik demencije koji uzrokuje pogoršanje ponašanja, ličnosti i jezika.

Ema je u ponedeljak dala novosti o njegovom zdravstveno stanju dok je razgovarala o suočavanju sa posmatranjem Brusa kako podleže bolesti.

"Ono što učim je da je demencija teška", rekla je za medije.
"Teško je osobi kojoj je demencija dijagnostifikovana. Takođe je teško za porodicu."

"A kada kažu da je ovo porodična bolest, zaista jeste", rekla je ona misleći na njihove dve male ćerke, Mejbl (11) i osmogodišnju Evelin.

Na pitanje kako je objasnila njegovu bolest njihovoj deci, rekla je: "Mislim da je oduvek bilo jasno... Mi smo veoma otvoreni."

"I, najvažnije je bilo da možemo da kažemo šta je to bila bolest, da objasnimo šta je to, jer kada znate šta je bolest sa medicinskog stanovišta, sve ima smisla. Zato je bilo važno da im kažemo šta je to jer, znate, ne želim da postoji bilo kakva stigma ili sramota vezana za dijagnozu njihovog oca, ili za bilo koji oblik demencije."

Na pitanje voditelja Hode Kotba da li je Brus svestan šta mu se dešava, Ema je zastala i otkrila: "Teško je znati."

Ali uprkos poteškoćama u brizi o svom mužu, rekla je da je dobijanje dijagnoze učinilo život "lakšim".

"Mislim da je to bio blagoslov i prokletstvo. Znate, da nekako konačno razumem šta se dešava, tako da mogu da prihvatim ono što jeste. To ne čini ništa manje bolnim, ali samo prihvatanje i samo saznanje šta se dešava Brusu samo malo olakšava."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: