Život

Petak, 22.09.2023.

15:51

Kap koja je prelila čašu: Zbog ove fotografije su Megan i Hari napustili kraljevsku porodicu FOTO

Princ Hari i Megan Markl odavno nisu deo britanske kraljevske porodice, a s vremena na vreme se spekuliše o tome šta ih je nateralo na takav korak...

Izvor: B92

Kap koja je prelila čašu: Zbog ove fotografije su Megan i Hari napustili kraljevsku porodicu FOTO
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Popularni Megzit, kako su mediji nazvali povlačenje princa Harija i Megan Markl iz kraljevske porodice, privlačio je pažnju i pre nego što se dogodio, s obzirom na to da su mnogi spekulisali o mogućem napuštanju Velike Britanije i same porodice.

Iako su od 2020. godine u Americi, i dalje koriste titule koje im je dodelila kraljica Elizabeta II još na venčanju.

Često su i Hari i Megan govorili o tome šta im je sve smetalo u Velikoj Britaniji, međutim, nikad se nije znalo šta je bila kap koja je prelila čašu. Kako tvrdi jedan kraljevski biograf, fotografija koja je objavljena na zvaničnom nalogu kraljevske porodice je bila ono što ih je dodatno podstaklo da se okrenu protiv porodice.

Endru Morton, autor čuvene knjige "Dajana: Njena istinita priča, njenim rečima", objavio je i neautorizovanu biografiju "Megan: Holivudska princeza"i u njoj istakao kako su Hari i Megan često osećali izbegavanje od strane porodice, a sve se pogoršalo 2020. godine kada je Bakingemska palata objavila portret kraljice Elizabete zajedno sa njenim naslednicima.

Pored nje su stajali princ Čarls, sada kralj, princ Vilijam i princ Džordž, Vilijamov najstariji sin i treći u redu za nasleđe.

"Par je sumnjao da se cela institucija urotila protiv njih. Kako su oni to videli, dokazi su bili svuda okolo. Oni su razumeli neizgovoreno – da je budućnost monarhije obezbeđena, sa ili bez Megan i Harija", napisao je Morton.

Samo dva dana nakon toga, Hari i Megan su saopštili svoju odluku o napuštanju i svoj dom pronašli u Montesitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: