Život

Sreda, 25.04.2018.

16:00

Kejt Midlton posle porođaja odmah ide kući - kako je to moguće?

Kada se Kejt Midlton porodila svima je prvo palo na pamet kako je smogla snage da izađe da se slika samo nekoliko sati posle porođaja, što nalaže tradicija britanske kraljevske porodice i što je učinila i sa prethodna dva deteta.

Izvor: B92

Kejt Midlton posle porođaja odmah ide kući - kako je to moguće?
foto: getty

Verovali ili ne, ovo u Britaniji nije ništa čudno. Sedam sati nakon porođaja, vojvotkinja od Kembridža izašla je iz klinike sa bebom u rukama, nasmejana i našminkana, te krenula put svoje kuće.

U SAD, mame koje su se tek porodile ostaju u bolnici dva dana pre nego što dobiju otpusnu listu. U međuvremenu u Velikoj Britaniji, mame ostaju samo jedan dan, što je najkraći boravak u porodilištu, kraći nego u bilo kojoj razvijenoj zemlji.

Drugi razlog zbog koga je Kejt tako brzo napustila bolnicu jeste pažnja koju njeno prisustvo izaziva. Obožavatelji kraljevskog para zaposeli su posed oko bolnice čekajući da se princeza pojavi, a tokom samog porođaja reagovala je i policija.

Takođe, ukoliko Kejt i novorođenčetu bilo šta zatreba, tim lekara je spreman da odmah dođe u Kensingtonsku palatu u kojoj par živi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: