Život

Subota, 08.12.2012.

16:16

Goosle.me – vreme je za guslanje

Novi crnogorski pretraživač nedavno je počeo sa radom, a osim ozbiljne polazne ideje pažnju je privukao i originalnim nazivom - “Goosle.me”.

Izvor: B92

Default images

Osim neobičnog naziva, portal “Goosle” ima i neobičan naziv za pretragu, pa je tako popularno “guglanje” (pretraga na sajtu “Google”) zamenjeno guslanjem odnosno “gooslanjem”.

Kako prenose podgorički mediji, “Goosle” je naziv sajta čija je svrha “borba protiv kolektivne amnezije”, a namenjen je opštem interesu građana Crne Gore.

Uprkos šaljivom nazivu koji asocira na tradicionalni instrument gusle, portal je osnovan sa veoma ozbiljnom namerom. On će predstavljati svojevrsnu arhivu dokumenata koja svedoče o delima i prošlosti brojnih ličnosti iz sveta politike, koji su krojili sudbinu te zemlje poslednjih nekoliko decenija.

Na njemu će svi zainteresovani novinari (i građani) biti u mogućnosti da nađu relevantnu dokumentarnu građu, dok će mediji moći da šalju informacije i dokumente od opšteg interesa kojima raspolažu, a koje će u ovoj bazi biti čuvane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: